Chat ()
Chat

Jangan Mandi Kat PDMOHD. FAREZ (kiri), Azay dan Suhaimi bersama bangkai 
buaya tembaga yang ditemui di pantai Port Dickson semalam.

PORT DICKSON – Jika sebelum ini kehadiran buaya di pantai peranginan di Port Dickson sering dinafikan oleh banyak pihak, namun semalam persoalan itu terjawab apabila seekor buaya tembaga betina ditemui di pantai Ixora Permai, Tanjung Agas dekat sini.

Reptilia pemangsa itu dijumpai terapung-apung oleh tiga orang pekerja binaan pada pukul 12.45 tengah hari ketika mereka sedang memancing di kawasan berkenaan.

Seorang daripada mereka, Suhaimi Salim, 35, berkata, dia dan rakannya yang sedang asyik memancing terkejut apabila ternampak objek yang pada mula disangka kayu.

“Saya nampak sesuatu seperti kayu terapung tetapi selepas dilihat dari jarak dekat, objek itu rupa-rupanya bangkai buaya dalam keadaan terlentang.

“Selepas yakin bahawa buaya itu kaku dan tidak bergerak, baru kami memberanikan diri menghampiri sebelum menariknya kira-kira 500 meter ke tepi pantai,” katanya ketika ditemui di sini semalam.

Suhaimi memberitahu, selepas itu dia bersama rakannya menarik buaya terbabit di tepi pantai dan mendapati badan buaya itu terdapat luka dipercayai kesan ditembak.

Rakannya, Mohd. Farez Mohd. Said, 19, pula berkata, buaya sepanjang 5.48 meter dengan ukur lilit 2.43 meter dan berat hampir satu tan (kira-kira 1,000 kilogram) itu berkemungkinan berasal dari Sungai Linggi dekat sini.

Menceritakan detik penemuan reptilia itu, Mohd. Farez berkata, dia pada mulanya terkejut dan tidak mempercayai apa yang dilihat kerana buaya biasanya tidak ditemui di laut.
Kongsi Pandangan Mu...

4 Pandangan orang bijak tentang "Jangan Mandi Kat PD"

can ili be akmal?

uh..hari tu dengar ada jerung.buaya lak.ni yg takut nak mandi laut ni.hmm nampaknya bila pg PD lagi main kat tepi2 je la

Tuesday, 03 August, 2010
mijie

uih..bhye ni..kt pntai pun ad. mijie pun pnah mndi kt PD 2..

Tuesday, 03 August, 2010
gundam00

pergh...aku da agak da mmg de boya...tp de org x caya.....

Thursday, 05 August, 2010
MHps

Err.. mana chatbox ya? X jumpa lak..

Saturday, 07 August, 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Translate

I Folo

Best View

© 2010 Kierinz All Rights Reserved Thesis WordPress Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors.info