Chat ()
Chat

Tutorial : Chat Fibox seperti Facebook Chat



Ada orang request tutorial chat fibox macam facebook seperti dalam blog aku ni. So aku buat gini dah ler kan. Aku ni tak pandai nak karang panjang - panjang. Makan pun belum lagi ni. Siap japgi gi makan. hehe. Okay..

Dibawah adalah code chat fibox smell like facebook. Anda hanya perlu COPY atau dalam bM salin dan pastekan pada widget HTML/Javascript dalam blog anda. Ada juga orang yang tak tahu dekat mana nak paste? ok, pergi ke page elements > add a Gadget > HTML/Javascript dan letakkan code dibawah dan Tukarkan perkataan "LETAK CODE WIDGET FIBOX ANDA DISINI" dengan CODE WIDGET FIBOX ANDA. Anda boleh register free Fibox chat kat sini --> klik sini. Sebarang pertanyaan boleh komen kat bawah nun.. okay ;-)
Kemudian daftar free user online kat SINI, abaikan color fontnya, kemudian buang perkataan lain tinggalkan nombor sahaja, dan copy skrip seperti ni saja -> <script type="text/javascript" src="http://st2.freeonlineusers.com/on1.php?id=1153991"> </script>, kemudian search "LETAK SCRIPT FREE USER ONLINE DI SINI" dan gantikan perkataan tersebut dengan script freeuseronline anda.
Dah siap semua klik 'save'. Sekian.

Latest Updated :
- hover mode
- auto height dan width sesuai untuk kecilkan dan besarkan window
- valid CSS





Kongsi Pandangan Mu...

9 Pandangan orang bijak tentang "Tutorial : Chat Fibox seperti Facebook Chat"

~Nur Zulaiha~

hehehe.. suka2,, #lompat2... thankz =)

Wednesday, 04 April, 2012
Si Jagung

hehe..da baca..tima kaseyy..jd org petama rasmi fibox aku..ohoho~

Wednesday, 04 April, 2012
Little Ah Moi tembam

nak try .~

Wednesday, 04 April, 2012
down2load

Watch free movies on down2load

Saturday, 07 April, 2012
Muaz Faris

nice info.. bleh gua try tak?

Muaz Faris

Saturday, 14 April, 2012
Ben Suhaimi

fibox post blog ni kat fb dia.. terbaek :D

Saturday, 14 April, 2012
sydi

best..sangat berguna buat sydi...:D tima kaseh ya ownerrr blog

Tuesday, 17 April, 2012
sabry oppa

singgah sini....

wah!

best2

Tuesday, 17 April, 2012
joey39

Sangat menarik. Mesti cuba punye...Thanks :)

Thursday, 05 July, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Translate

I Folo

Best View

© 2010 Kierinz All Rights Reserved Thesis WordPress Theme Converted into Blogger Template by Hack Tutors.info