Posts

Showing posts from 2014

Tutorial: How to hiding your private files from gallery in android phone (Jelly Bean)

Image
If you want to hide from your friends or your housewife to directly view your private files like photos or videos from your gallery, you can do this. Its very simple and easy. But it only hide from gallery, not in your file explorer. You can do this to make timeless to accessing your private photos or videos.

First you just enter your file explorer in your android phone. Open 'My Files'.


Then select 'All Files'.


Then you can choose 'extSdCard' to save your private files into External SdCard or you can choose sdcard0 to save your private files into phone's memory.


And then tap on Option button and select 'Create Folder'.


Then type your destination folder starting with '.' You can rename your folder later by whatever name you like. example: .private


Then just move your files into that folder.



Done. Now your private photos and videos can't appear in your android gallery anymore. They only can access it in your file explorer if they are not …

Semakan Status Permohonan BR1M 3.0 2014

Image
Tak perlu semak status kelayakan anda. Kalau dapat ambik, kalau tak dapat sudah. Redha sajalah. Ramai orang tak puas hati dengan cara pengurusan br1m tahun ini. Sebab ada yang dapat RM450 sahaja, padahal sepatutnya dapat RM650. Dan ada juga yang tunggu-tunggu berhari-hari tak dapat-dapat. Yang begitu menyedihkan, bagaimana perasaan pak cik dan mak cik yang sudah lanjut usia yang jauh dari mesin ATM, berulang alik 2-3-4 hari berkilo meter, menghabiskan modal untuk semata-mata nak pergi ke bandar untuk mengemaskini akaun bank mereka. Terlalu kasihan.
    Dah la nak semak status sendiri pun susah. Hantar emel pun tak berbalas. Telefon pun sibuk memanjang. Nak bagi atau tak nak bagi? Kalau tak nak bagi tak payahlah berjanji bermacam-macam. Tolonglah tingkatkan kualiti pemprosesan pembahagian wang. Kaji dahulu apa yang perlu dilakukan sebelum melaksanakannya dan membuat janji.
    Berikut adalah apa yang dijanjikan cara-cara untuk menyemak:


    Hubungilah talian yang tersebut di atas …

Who Is Dian Fossey?

Image
Who is Dian Fossey? Dian Fossey is a zoologist. I don't know why google pick this person to make their search cover. Maybe work with gorilla blinking google's eyes. I don't understand why. Why they didn't take my career to make their cover? Anybody have a price what. Whatever.

I'm not angry with them. Just take advantage of her name to make traffic. :)

Trend Minggu ini: Kangkung

Image
Manfaat kangkung kepada Manusia
Ipomoea spp atau Kangkong atau lebih dikenali sebagai Kangkung adalah sejenis sayuran yang banyak terdapat di kawasan yang basah dan lembab. Kangkung juga merupakan makanan yang sangat penting bagi rakyat Malaysia pada hari ini kerana Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan bahawa harga kangkung telah diturunkan supaya rakyat memuji kerajaan.
Kangkung juga diturunkan berikutan harga petrol dan segala barang keperluan di negara ini semakin meningkat seterusnya menyebabkan kemarahan rakyat. Menteri-menteri UMNO kebanyakannya menganggap rakyat tidak marah dan tidak ada yang komplen kerana tidak ada yang melaporkan kepada jabatan kementerian.
Dato' Seri Najib Tun Razak merupakan Perdana Menteri Malaysia yang ke-6. Sepatutnya sebagai seorang yang berpengaruh besar dan bapa negara, seharusnya tidak mengeluarkan kenyataan sedemikian rupa. Kata-kata beliau hanyalah membakar lagi api kemarahan rakyat marhaen yang semakin hari semakin tersiksa dengan kos sara…

Buat Duit Dengan Mudah Tanpa Modal

Image
Jana income rm900 sehari tanpa modal. Tuan/puan drpd berfacebook tak dpt hasil,baik berfacebook yang dpt hasil.Saya nak berkongsi 1 program dari US yang boleh buat income sampingan.Free register tiada apa2 bayaran dikenakan.Tiada tipu muslihat ( kalau anda rasa program ni menipu..anda tak rugi apa2 pun..anda tak keluar modal pun kan?) tak perlu cari org , tak perlu beli or jual barang.

Syarat kelayakan:

Anda ada facebook dan tahu guna komputer sikit2.

Anda hanya perlu open link dibawah dan register sebagai member.
Lepas register anda terus dapat 25 usd x 3.4 = rm85.00. Lepas tu anda akan dapat link anda sendiri.Apa lagi anda copy link anda sendiri dan copy ayat2 saya ni dan paste dkt facebook, Twitter dan sebagainya. Setiap org yang buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak 10 usd x 3.4= rm 34.00

Mudah kan? Duit anda boleh pilih, samada duit masuk ke akaun bank atau cek akan di pos ke alamat rumah anda.
Daftar percuma sila ke http://bit.ly/1aiLS82